NP č.492 > Novinky / TechnoskopPoletí vynálezce do pekla?Darek Šmíd

Elon Musk je ten člověk (nebo mimozemšťan), který buduje elektrické automobily Tesla, dopravní systém Hyperloop či vesmírný program SpaceX – a který se v poslední době vyjadřuje pro podporu nového amerického prezidenta.

Elon Musk je pro mnohé symbolem vynálezce, který chce zachránit planetu, Trump reprezentuje politika, který ji chce naopak poslat do kytek. Pokud si teď ale notují, možná nebude vše tak černobílé. Stoprocentně černobílý je zatím jen snímek saturnského měsíčku Mimas, který v přiblížení vypadá úplně jako Hvězda smrti z Hvězdných válek. Darth Vader možná není v Bílém domě, ale kousek od Saturnu. Případně v Helsinkách; tam si totiž na nedávný pátek třináctého koupilo lístek pár lidí na let s označením 666 HEL . A „hell“ znamená peklo. Brr.


autor / Darek Šmíd VŠECHNY ČLÁNKY AUTORA

Nejčtenější články z tohoto čísla

Dědictví versus exekuce. Co s tím? / Jan Kalous > NP č.492 > Poradna první pomoci Co se stanete, když je váš plat zatížen exekucí a vy do toho dědíte? co dělat v případě, kdy dědíte podíl rodinného majetku? jak zabránit tomu, aby vaše exekuce nedolehla i na majetek zbytku rodiny? číst dále Balada o očích černouškových / Adam Borzič > NP č.492 > Novinky / Kultura 98 % procent na filmovém serveru Rotten Tomatoes se nevidí moc často. Čím to, že vcelku nenápadný film Moonlight tak upoutal světovou kritiku, že se o něm hovoří i jako o velké naději pro letošní Oscary? číst dále Prodejce Tomáš: Kde je Hradec, tam žijí králové / Jan Štěpánek > NP č.492 > Moje město Tomáš Máša je už z dálky nepřeslechnutelný. Usazen na židličce na rohu třídy Karla IV. a Baťkova náměstí čte nahlas vybrané pasáže z aktuálního vydání NP. Je jedním z pár prodejců NP v Hradci, městě, které se stalo jeho druhým domovem a na které nedá dopustit. V Praze je blaze, ale taky draze, říká původem Libeňák. „Tady mám přátele a známé, kteří mě drží nad vodou nejen teď, ale hlavně v době, když jsem utrpěl úraz, který mi otočil celý život vzhůru nohama.“ číst dále Vyrazme do práce vodním autobusem / Darek Šmíd > NP č.492 > Novinky / Technoskop Projekt Seabubble je futuristická městská doprava, která přesune provoz ze silnic na řeku číst dále