NP č.432 > UličníciZprávy uliceTomáš Havlín


David, jenž dosud prodával Nový Prostor na Karlově náměstí v Praze, změnil své prodejní místo a nově je k nalezení o kousek dál, v Ječné ulici u Pivovarského domu. „Všem bych chtěl vzkázat, aby za mnou přišli do Ječné,“ říká David a na své tradiční zákazníky se již těší.


Paní Helena, která prodává NP na Hájích a s níž jsme přinesli rozhovor nedávno (viz NP 429), našla díky němu práci. „V rozhovoru jsem řekla, že navštěvuji křesťanské společenství, a pak se za mnou zastavili z diakonie Českobratrské církve evangelické. Nabídli mi, že u nich můžu na půl úvazku uklízet. Zatím je to na dohodu, ale vedoucí říkal, že by to mohlo být i lepší. Pro mě je to v každém případě vzpruha,“ říká paní Helena.


Již druhou původní divadelní hru představil nový divadelní spolek Bohém, v němž jsou činní také prodejci NP. Zvířecí bajku s názvem Zhulený beránek mohlo publikum vidět poprvé v letenském klubu Barré a na kusu se prý bude dále pracovat. „Není tráva jako tráva, o tom to zhruba je,“ naznačuje Honza Vertelecký, který ve hře alternuje. „A je to vtipně podané,“ dodává. O dalších představeních spolku Bohém budeme informovat.


 


Tomáš Havlín autor / Tomáš Havlín VŠECHNY ČLÁNKY AUTORA