NP č.370 > FejetonOn-line osud, s. r. o.Jan Stern

Má matka mi dala velký dar. Kdysi si přesně zapamatovala čas mého narození. Nevím, co ji přimělo v nemocnici na Bulovce právě v této osudové chvíli pohlédnout na hodiny, zřejmě uvažovala, zda stihne ještě zhlédnout nový díl Nemocnice na kraji města, nicméně díky tomuto jejímu zvláštnímu zájmu v životě nemusím bloudit. Mohu si nechat zpracovat nativní horoskop a dnes již dokonce zdarma a on-line.

 

Vážně, hoďte si to do googlu a nebudete litovat. Já tedy aspoň nelitoval ani trošičku.

„Práce je pro zrozence solí jeho života. Vykonává ji s úzkostlivou péčí,“ přečetl jsem si ve chvíli, kdy mi došlo, že mám už dvoudenní zpoždění s odevzdáním tohoto fejetonu.

„S uměleckým vkusem si dokáže zařídit domov,“ přečetl jsem si rovněž a nutno říci, že vkusné lino a umakart, které zdobí můj panelákový byt, jsou jasným důkazem, že astrologie není jen tak ledajaká věda, že je vědou vpravdě hermetickou.

„Zrozenec může mít povolání, které nějakým způsobem bude souviset s armádou a s obchodními činnostmi související s armádou,“ pravil on-line horoskop. A nutno přiznat, že Nový Prostor disponuje značnou armádou svých prodejců, nemluvě o tom, že šéfredaktor Budka dostal k vánocům maskáčové slipy.

„Typické jsou časté změny místa pobytu,“ říká můj Osud. Svatá pravda. Vzpomeňme můj největší životní výlet do Luhačovic v roce 1996. A také neopomeňme, že každý den jezdím do práce. V podstatě se tedy nezastavím. Jen dodatek „Miluje dlouhé námořní plavby“ jeví se mi být poněkud matoucím.

Ryby na hrotu 9. domu mě předurčují k tomu, že „velkou roli v mém životě hraje náboženství, př ičemž má víra má mystické rysy.“ Zde je nutno rovněž souhlasit, má kniha Anální vesmíry věnovaná Ježíšově homosexualitě byla mnohými označena za takřka mystickou.

Potud lze astrologii označit za zcela ověřenou. Pak tu jsou ale drobné nejasnosti. Tak kupříkladu můj on-line horoskop říká: „Je mechanicky zručný a může se věnovat zlepšovatelské a vynálezecké činnosti,“ leč Venuše v trigonu s Neptunem k tomu dodává: „Není bohužel praktického založení.“

Podobné drobné, ale opravdu jen drobné rozpaky vyvolává konstatování: „Milostná dobrodružství jsou mu většinou lhostejná,“ následované dovětkem: „Touží po bouřlivých milostných dobrodružstvích“. Dobrou zprávou je, že „mám osobní půvab, vlídné a přívětivé formy vystupování a jsem přátelský.“ Dodatek o tom, že „jsem plachý, nervózní a mám komplexy méněcennosti,“ je zřejmě jakýmsi trigonovým překlepem.

Ovšem, co mne uhranulo naprosto, je otázka ekonomická. Mám totiž prý originální nápady jak přijít k penězům. Ovšem také prý mé plány na rychlé získání bohatství skončí katastrofou. Korunu tomu nasazuje Býk na hrotu 11. domu, který předurčuje schopnost zrozence hromadit bohatství. Otázkou je, co na to 8439 Kč na mém sporožirovém účtu.

Přesto jsem se v tomto ohledu po přečtení on-line horoskopu velmi zklidnil. Představte si, že mé obchodní zájmy budou (zřejmě velmi brzy) souviset s pozemky, byty, zahradnictvím, potravinami a s předměty pro domácnost. Ovšem Neptun v 5. domě také zajišťuje, že spekulace přinesou zisk v oblastech loďařství, letectví a ropy.

Od té doby, co jsem si přečetl tento svůj osud, nutím své spolupracovníky, aby mne oslovovali „Džejáre“, což oni však nehodlají příliš respektovat. Však se budou divit, od on-line osudové lekce jsem ve sklepě našeho domu navrtal již nejednu dírku!

Nebudu nicméně lhát. Svůj nativní horoskop jsem nedočetl. Po přečtení věty „Protože často zdědí množství peněz a majetku, disponuje ve druhé polovině života úctyhodným jměním“ má pravička bohužel instinktivně vystartovala a roztříštila nejprve monitor a má levá noha posléze poněkud dokončila dílo zkázy zdeformováním nevinného kastle komputeru Dell.

Naštěstí jsem zahlédl ještě jednu větičku, která vysvětluje mnohé: „Má velmi omezený smysl pro humor.“ A o tom snad netřeba pravidelné čtenáře Nového Prostoru přesvědčovat.

 


autor / Jan Stern VŠECHNY ČLÁNKY AUTORA