NP č.347 > FejetonVy jste to ještě nečetli?Jan Stern

Vážení zákazníci, vítáme vás v našem knižním megastoru na akci Týden bestsellerů. Za zcela mimořádné akční ceny si můžete tento týden pořídit nejprodávanější knihy našich časů, aby byly ještě více nejprodávanější.

 

Rádi bychom vás upozornili na hit letošního roku, knihu Jak být šťastná, zhubnout do plavek a najít G-bod z pera populární newyorské autorky Barbary McNowakové, druhé manželky populárního herce Clinta Eastwooda. Nowaková ve svém bestselleru, krom spousty dobrých rad, nabízí i řadu úsměvných epizod ze společného tříměsíčního života s celebritou. Na své si přijdou zejména ženy.

Manažery jistě zaujme americký knižní hit letošního roku Bůh miluje vás i vaše bankovní konto.

Milovníci fantazie již asi zaznamenali, že po dílech Draci, Šavlometi a Královna upírů, Draci útočí, Šavlometi ustupují, Vzpoura Šavlometů, Říše Pána mečů – šavlometí dynastie, Dračí sémě, Dračí pot, Draci útočí – rozhodující ofenzíva se legendární sága uzavírá dílem Královna upírů nastupuje na trůn, v němž se dozvíte z nedostatku jakého proteinu draci vyhynuli a jak Šavlometům vyschly zdroje ropy.

Praktičtější čtenáři jistě ocení trilogii Dereny Blairwitchové Jak rozestavět nábytek, aby vaše čakry netrpěly, Jak správně polykat, aby akáša přitékala a Jak správně vyměšovat, aby andělé neplakali.

Pěkným dárkem bude i unikátní publikace Losování sazky a sportky, v němž je podrobně rozebrána historie populárního pořadu, nahlédnete s jeho tvůrci do zákulisí a dozvíte se, že při přípravě zažili mnohdy horké chvilky. Kniha se stala nejprodávanější knihou našeho obchodu minulého roku. Ve stejné edici právě nyní vychází též kniha Já nejsem Jů, kde vodič známé televizní loutky Viktor Netřeba vystupuje z anonymity, vzpomíná na své dětství v Jindřichově Hradci, na studia loutkoherectví na pražské DAMU a vůbec poprvé otevřeně promlouvá o svém vztahu k Mufovi.

Milovníci náročnější četby jistě ocení knihu Milana Kundery Tiráže. Proslulý český romanopisec, jenž dnes píše své knihy výhradně francouzsky a nerad nechává překládat své knihy do češtiny, svolil k přeložení tiráží svých francouzských knih. Útlou, leč cennou publikaci vypravilo nakladatelství Atlantis a získat ji můžete za pouhých 310 korun.

Bohatý výběr nabízí Týden bestsellerů fanouškům historie. Po rozebraných titulech Hitlerovi krejčí a Hitlerovi psi přichází do prodeje unikátní kniha Hitlerův bleší cirkus, která nabízí netradiční pohled na život jednoho z nejkrvavějších diktátorů dějin. Jako bonus ke knize lze získat i tisícistránkovou celobarevnou publikaci Boty a tkaničky jednotek SS. Mnoho příznivců si najde jistě i kniha Byl jsem Göringovým instalatérem, která obohatí náš pohled na děsivé zlo nacismu.

Náš Týden bestsellerů myslí i na mladé čtenáře. Především dospívajícím čtenářkám je určena populární trilogie z pera Jindřišky Mladějovské Evo, nejsi trapná blbka, jsi krásná!, Evo, nejsi lesba, jen experimentuješ! a Evo, zahoď tu stříkačku

! Pro nejmenší jsou tu pak pohádky, které při svém léčebném pobytu v protialkoholní léčebně sepsala zpěvačka Samanta Fox.

Nejen oko odborníka spočine na trháku letošního jara, knize dlouholetého ředitele české pobočky European Flexi Bank Šimona Gargamela, která nese výmluvný název Jak jsem vyvolal krizi a jaké mám řešení, v níž zazní odvážná kritika státních zásahů do ekonomiky.

Nejznámější český esejista Stanislav Všeználek podepisuje ve druhém patře našeho megastoru svou dvanáctou sbírku esejů, které sice dobře znáte ze stránek Mladé fronty, Lidových novin, Práva, Hospodářských novin, Týdne, Reflexu, Haló novin a Národního odporu, ale jistě si je rádi přečtete znovu. Jako Book of the Year označil deník New York Times knihu Poklad Templářů z pera amerických historiků F. B. Inemanna a C. I. Adamse. Volně inspirován jejich knihou byl prý i Ned Wrong při psaní svého globálního bestselleru Prokletý poklad Templářů. Zajímavým protipólem jejich pohledu bude jistě kniha Teplí Templáři originálního biskupa Ashley Freye.

A nezapomeňme ani na zajímavé výprodeje. Za 29 korun můžete v krabicích u vchodu získat knihu Kruté osudy o krutých osudech vyhnaných sudetských Němců. Kniha získala cenu Magnesia Litera. Za pouhých 25 korun získáte obdobně objemnou publikaci Se srpem v zádech o osudech skautské odbojové skupiny Ozbrojení bobři z 50. let. Kniha získala cenu Jaroslava Seiferta. Konečně za 12 korun lze získat knihu Třetí odboj pokračuje mladého autora, který byl vyloučen ze středoškolských studií jen za to, že šikanoval dceru místopředsedy KSČM. Kniha získala cenu Jaromíra Štětiny a Štěpána Bandery.

A konečně nezapomeňme ani na nositele ceny Ležák roku, mladého fejetonistu Jana Sterna. Jeho publikaci Nepochopené fejetony s podtitulem „příliš vtipné na tak malou zemi“ dostanete ke každému nákupu zdarma.

 


autor / Jan Stern VŠECHNY ČLÁNKY AUTORA

Nejčtenější články autora

Košatéři, končíme! / Jan Stern > NP č.462 > Fejeton Existuje takový hezký obrat: nemoc z povolání. Vymysleli ho kvůli učitelkám, ale ono z každého povolání člověk dříve či později onemocní. číst dále Teorie vyhnaného psa / Jan Stern > NP č.523 > Fejeton Existuje takový starý příběh z Pobřeží slonoviny. Místní král Ahoussi se tam jednoho dne dostal do jakési „krize legitimity“. Najednou jeho poddaným přestalo být jasné, proč by ho vlastně měli poslouchat. Ahoussi však znal tajemství moci, a tak jednoho dne vyhlásil přísný zákaz přítomnosti psů ve vesnicích. číst dále Kávička a jiné omyly / Jan Stern > NP č.532 > Fejeton Miluju statistiky. Lidé se jimi dají krásně překvapovat. Když se řekne „káva", neřkuli dokonce „kultura kávy", co si pod tím představíte? Nejspíše pařížskou kavárnu, před níž na vratkých židličkách posedávají nikam nechvátající básníci. Anebo úzkou uličku v Římě, s dvěma stolky vystrčenými na ulici, u nichž posedávají rovněž nikam nespěchající fotbalisti. číst dále Marťanský slovník člověkologie / Jan Stern > NP č.469 > Fejeton Bůh – Věc, kterou si lidé vymysleli, aby měli dojem, že je někdo odmění za to, když se vyhodí v autobuse do povětří, případně za to, že se do povětří nevyhodí, i když by chtěli. To první by lidé zřejmě dělali i bez Boha, to druhé asi ne. V tomto smyslu je Bůh klíčovým katalyzátorem hromadné dopravy pozemšťanů. Krom velkého Boha existovali v minulosti ještě menší bohové, kteří dělali za lidi to, co by oni také rádi dělali, ale bylo jim to hloupé (incest, sex se zvířaty apod.). Dnes tuto funkci plní tzv. internet. číst dále